Categorie: Nieuws << Terug naar het overzicht

Afvoer keuken of badmaker ontstoppen

Gepost op 23-07-2019

Is uw afvoer in de keuken of badkamer verstopt?

 

De afvoer borrelt en het water loopt nog maar langzaam weg? Of misschien is de afvoer volledig geblokkeerd en blijft het water staan? In elk geval: u hebt een verstopping in uw keuken of badkamer. Tijd om een expert in te schakelen. Kempische Ontstoppingsdienst ontstopt al jaren in Turnhout en omgeving.

 

Badkamer

 

Een verstopping ontstaat vaak geleidelijk. De verstopping is dan al aanwezig maar laat nog wel wat water door. Het duurt dan langer voor het water in de douchebak of lavabo weggelopen is. Soms borrelt de afvoer van de wastafel als de WC wordt doorgetrokken.

 

In de badkamer worden de meeste verstoppingen veroorzaakt door haren en zeepresten die door het putje verdwijnen. Deze hopen zich langzaam op tot de afvoer helemaal dicht is. Vaak wordt er dan pas actie ondernomen.

 

Verstoppingen in de keuken

 

De grootste boosdoener van verstoppingen in de keuken zijn vetresten. Vet- maar ook zeepresten hechten zich aan de wand van de afvoer met als gevolg dat de diameter van de buis steeds kleiner en kleiner wordt. Uiteindelijk is de afvoer zo nauw dat het afvalwater niet meer doorloopt.

 

Professionele machines

 

Kempische Ontstoppingsdienst zorgt voor een structurele oplossing. Wij beschikken over speciale professionele veermachines die speciaal geschikt zijn voor de desbetreffende afvoerbuis. Indien nodig kunnen wij na afloop een camera inspectie uitvoeren om ons ervan te verzekeren dat al het aangekoekte vuil verwijderd is.

 

Vaatwasmachine

 

Omdat veel huishoudens tegenwoordig over een vaatwasser beschikken, is het aantal keukenverstoppingen flink toegenomen. Zeep- en vetresten uit de vaatwasmachine blijven aan de afvoerwanden plakken waardoor de afvoerbuis langzaam dichtslibt. Hoe kouder het vaatwasprogramma, hoe sneller vet- en zeepresten aan de afvoerwanden blijven plakken.

 

U kunt de kans op verstoppingen verkleinen door een programma met een hogere temperatuur te kiezen en minder vaatwasmiddel te gebruiken.