Wanneer een ontstoppingsdienst inschakelen? 

Er bestaan verschillende oorzaken voor een ontstopping in afvoerbuizen of toezichtsputten. 

  • Het vastkoeken van vetresten zorgt vaak voor verstoppingen in de omgeving van de keuken
  • Zeep- en haarresten zijn de dooddoeners voor een vlotte afvoer van de badkamer
  • Overmatig gebruik van toiletpapier en vochtige doekjes veroorzaakt verstoppingen in de afvoerbuizen van het toilet
  • Verder stellen we regelmatig vast dat afvoerbuizen met een te beperkte hellingsgraad zijn aangelegd, waardoor ontstoppingen sneller optreden. 
  • Ook breuken in oude afvoerbuizen leiden tot een verstopping.

 

Een beginnende verstopping leidt tot het minder vlot weglopen van het water. Bij volledige verstoppingen blijft het water in lavabo’s, toiletten, je bad,… gewoon staan of komt het zelfs terug naar boven. Vaak gaat een verstopping ook gepaard met een hardnekkige rioolgeur.

 

Wanneer je één van deze zaken vaststelt, schakel je best zo snel mogelijk een gespecialiseerde ontstopper zoals de Kempische Ontstoppingsdienst in. Des te sneller wij kunnen ingrijpen, des te beter.

Hoe snel komen wij ter plaatse? 

Voor ontstoppingen met beperkte gevolgen komen we binnen de twee werkdagen langs. Bij zeer dringende problemen – bijvoorbeeld een toilet dat overloopt – komen we nog dezelfde dag langs. 

 

Ook spoedinterventies ’s avonds, ’s nachts en tijdens de weekends zijn - mits een toeslag - steeds mogelijk. Je kan ons 24 uur op 24 telefonisch bereiken. Ontdek hier de prijzen van onze ontstoppingsdienst.

Hoe lossen wij elke verstopping op? 

We komen ter plaatse met onze servicewagen en analyseren de situatie om de juiste locatie van de verstopping te detecteren. 

 

Inzet van inspectiecamera zonder meerkost

Wanneer de locatie niet meteen duidelijk is, gebruiken we zonder meerkost onze inspectiecamera met zender. Deze camera is ook geschikt voor het lokaliseren van verstopte toezichtsputten onder terrassen, opritten, gazons,…. 

 

Vervolgens gaan we aan de slag met een hogedrukmachine  of spiraalveer. Anders dan vele ontstoppingsdiensten gebruiken we een waterzuiger voor verstopte afvoeren in keuken. 

 

Waterzuiger voor vetresten

Met een waterzuiger verwijderen we alle vetresten en lossen we het probleem 100% op. Wanneer je in deze situatie hoge druk of een spiraalveer gebruikt, dan creëer je slechts een beperkte opening. 

 

Na enkele weken komen de problemen gegarandeerd opnieuw terug. Ook voor het gebruik van onze krachtige waterzuiger geldt geen enkel meerkost. 

Wat bij technische riool- of afvoerproblemen? 

In sommige situaties ligt een technisch probleem aan de oorzaak van de verstopping. Denk daarbij aan breuken in oude afvoerleidingen, slecht geplaatste afvoeren, constructiefouten in de toezichtsputten,… 

 

De Kempische Ontstoppingsdienst lost niet alleen de ontstopping op, maar voert op verzoek ook de vereiste herstellingswerken uit. Op die manier garanderen we een totaalservice.