Waarom een camera inspectie?

Wij kunnen voor u cameraonderzoek in de regio Turnhout verrichten om zo eventuele verstoppingen en lekkages te achterhalen.

 

Binnenshuis betreffen het vaak kleine verstoppingen die u snel zelf kunt verhelpen met een plopper of ontstoppingsveer, maar in sommige gevallen kan het ook zijn dat een verstopping groter of complexer is dan u kunt overzien. Ook kunnen verstoppingen herhaaldelijk in dezelfde afvoer voorkomen.

 

Vooral bij de douche zullen zeepresten en losse haren zich vastklonteren aan de binnenkant van de afvoer. Wanneer u deze niet geregeld losweekt met heet water, kan dit plotseling een ferme verstopping vormen, waarbij een plopper niet meer helpt. Gelukkig kunnen wij u helpen. Een blokkade wilt u zo snel mogelijk verholpen hebben met zo weinig mogelijk schoonmaakwerk. Wij kunnen dat bewerkstelligen met o.a. cameraonderzoek.

 

Bij een cameraonderzoek brengen we een kleine camera in de afvoer. De camera wordt door het hele afvoerstelsel geleid om de verstopping te vinden. Wanneer deze verstopping in kaart is gebracht en wij hebben vastgesteld met welke materie wij te maken hebben, kunnen wij de juiste oplossing toepassen. Wij laten uw huis schoon achter en u betaalt een eerlijke prijs. Maar ook bij andere problemen dan alleen verstoppingen kan cameraonderzoek een uitkomst zijn. Zoals bij rioolbreuk, verzakking of boomwortels die in de riolering groeien. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Alle problemen meteen gevonden

In sommige gevallen blijkt de blokkade bij het gemeentelijk rioleringstelsel te liggen. Wij zullen de blokkade dan verwijderen, en u kunt de kosten in bijna alle gevallen declareren bij de gemeente.

 

Wilt u voorkomen dat in de toekomst uw afvoer niet zo snel verstopt raakt? Neem dan de volgende tips in acht:

  1. Spoel alleen wc-papier door het toilet. Vochtig toiletpapier kunt u beter weggooien bij het grofvuil.
  2. Gebruik een gootsteenzeefje en spoel de afvoer van de gootsteen geregeld met kokend water en soda door om aangekoekt vet in de afvoer te verwijderen.
  3. Haal losse haren uit het doucheputje en spoel de afvoer door met kokend water om zeepresten te verwijderen.