Categorie: Nieuws << Terug naar het overzicht

Ontstoppingsdienst & Rioolservice in Lille, Poederlee en Gierle

Gepost op 23-07-2019

U heeft een verstopt toilet of WC, en daar wilt u zo snel mogelijk van af? U kunt zelf aan de slag gaan met een ontstopper of chemische ontstoppingsmiddelen. Maar meestal blijkt de verstopping hardnekkig te zijn en stapelt het probleem zich op. In dat geval kunt u ons inschakelen. Wij zijn een ontstoppingsdienst of rioolservice in Lille, Poederlee en Gierle. Wij zullen de verstopping blijvend verhelpen met behulp van professionele middelen, zodat u snel weer probleemloos gebruik kunt maken van uw afvoeren.

 

 

Hieronder vindt u enkele van onze diensten die wij voor u uitvoeren in in Lille, Poederlee en Gierle:

 

  • Lekdetectie en leidingdetectie
  • Camera inspectie of camera onderzoek
  • Herstel van de riolering
  • Ontstoppen van badkamer, wc of riolering

 

Maar voorkomen is beter dan genezen. Om de afvoeren niet teveel te belasten en de ergste scenarios te vermijden, kunt u zelf maatregelen nemen om verstoppingen aan uw afvoeren te voorkomen. Voor het toilet geldt dat u niet teveel toiletpapier moet doorspoelen. Dit kan gaan samenklonteren in de riolering, met nare gevolgen van dien. Ook moet u nooit andere artikelen naast toiletpapier in de wc-pot deponeren.

 

Maandverband, luiers en tampons kunt u het beste weggooien in de prullenbak. De afvoer van de gootsteen krijgt regelmatig vetresten te verwerken. Vetresten kunnen gaan samenklonteren in de afvoer, en zo een blokkade vormen. Om dit tegen te gaan kunt u met regelmaat een hoeveelheid heet water met daarin opgeloste soda door de afvoeren gieten. De afvoeren van de badkamer krijgen veel zeepresten te verduren, ook hier helpt heet water tegen.

 

Voor de afwasmachine en vaatwasser zijn speciale anti-kalktabletten uitgevonden, maar ook een flinke scheut witte azijn doet zijn werk goed. In de tuin is het belangrijk om bladafval zoveel mogelijk weg te gooien in de container of composthoop. Doet u dat niet, dan kan het putje in de tuin verstopt raken. Een ander belangrijk punt dat aandacht verdient is de dakgoot en regenpijp. Deze moeten regelmatig schoon gehouden worden, om schade te voorkomen.

 

Mocht u plots een kleine verstopping hebben, dan kunt u eerst zelf proberen deze te verhelpen. Aan te raden is om een ontstoppingsveer of ontstopper (plopper) te gebruiken, deze zijn verkrijgbaar bij de gemiddelde bouwmarkt. Ook chemische ontstoppers zijn een optie, maar deze raden wij af, gezien chemisch ontstoppers schade kunnen aanbrengen aan uw afvoeren.

 

Bij blijvende verstoppingen of grote verstoppingen die u niet kunt overzien, kunt u ons inschakelen, als u in de regio in Lille, Poederlee en Gierle. Wij hebben professioneel gereedschap waarmee we de blokkade snel en definitief verwijderen. We laten uw huis schoon achter en werken voor een eerlijke prijs. Dus wacht niet langer en schakel ons in!