Categorie: Nieuws << Terug naar het overzicht

Riool ontstoppen

Gepost op 23-07-2019

Wilt u uw riool laten ontstoppen?

 

Is uw riool verstopt en woont u in de regio Turnhout? Dat is een zeer vervelende situatie. Er is waarschijnlijk sprake van een groot probleem dat snel opgelost dient te worden.

 

Kempische Ontstoppingsdienst ontstopt al jaren rioleringen in Turnhout en omgeving en u kunt er dan ook van uitgaan dat wij het probleem snel en professioneel voor u oplossen.

 

Wat zouden mogelijke oorzaken van uw probleem kunnen zijn?

 

Boomwortels in uw riool

 

Bij een verstopping in het riool in de tuin of onder de straat kan er sprake zijn van wortelingroei. Dit gebeurt vooral bij oude rioolbuizen (de zogenaamde gresbuizen). Boomwortels groeien de rioolbuis in op de plek waar twee buizen met elkaar verbonden zijn.

 

Verzakking

 

Naast wortelingroei is verzakking de tweede belangrijke oorzaak van verstoppingen in het riool. Op de plaats van de verzakking ligt het riool hoger of juist lager waardoor op die plaats een drempel ontstaat.

 

Op de plek van die rand blijft vuil steken waardoor het riool langzaam dichtslibt en uiteindelijk verstopt. In een dergelijk geval dient de verzakking in het riool te worden gerepareerd om de verstopping te verhelpen en in de toekomst nieuwe blokkades te voorkomen.

 

Eigen riool of openbaar riool?

 

Komt het water op de begane grond in het toilet of in de afvoerputjes omhoog als u het water op de eerste verdieping wegspoelt? Dan is hoogst waarschijnlijk het riool in de tuin of onder uw huis verstopt. Ook is het mogelijk dat er zich een verstopping in het openbare riool onder de straat bevindt.

 

Ontstoppingsstuk

 

Om de verstopping te lokaliseren, moet u het zogenaamde ontstoppingsstuk buitenshuis laten opgraven. Dit ontstoppingsstuk bevindt zich in de buurt van de perceelgrens met de gemeentegrond. Als het ontstoppingsstuk vol water staat, bevindt de verstopping zich in het openbare riool. Als het ontstoppingsstuk droog is, zit het probleem in uw eigen riool.

 

In alle gevallen heeft u een professionele ontstoppingsdienst nodig voor het ontstoppen en deze veilig en snel te verwijderen.